Somon la gratar cu orez si salata de legume

Somonul poate fi preparat intr-o multitudine de feluri, insa, de data aceasta, am ales varianta la gratar, cu garnitura de legume proaspete si orez alb. Este o reteta foarte usoara, dar si foarte gustoasa si sanatoasa.

Iata de ce ai nevoie pentru 3 portii:

 3 bucati medalion de somon
 ardei gras, 4 culori: verde, galben, portocaliu, rosu;
 200 g orez;
 4-5 rosii cherry;
 ulei de masline;
 cateva frunzulite de menta proaspata;
 chilli ;
 sare;
 piper;

Dupa ce aranjezi pestele pe gratar, este timpul sa te ocupi de legume. Tai cubulete ardeii si rosiile si le amesteci bine cu putin ulei de masline, adaugand pe rand sare, piper, menta si chilli. La mine in bucatarie, nu lipseste niciodata chilli. Are o aroma deosebita si, nu in ultimul rand, este foarte cunoscut pentru efectele benefice pe care le are asupra organismului. As aminti aici faptul ca imbunatateste circulatia sangelui si asigura o digestie usoara. Este o leguma care ne face fericiti pentru ca se ocupa de secretia de endorfine (hormonii fericirii).

Orezul l-am lasat la final pentru ca timpul de fierbere este destul de mic, mai ales pentru ca il vrem aldente. Asa e cel mai bun. Fiecare bob de orez isi pastreaza forma si nu devine lipicios.
Acest preparat este dovada ca poti pregati o cina gustoasa intr-un timp foarte scurt si, cel mai important, este un foarte hranitor si sanatos.

*Ideal ar fi sa folosesti somon proaspat, dar, daca nu gasesti, este bun si cel congelat .

2 thoughts on “Somon la gratar cu orez si salata de legume

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s